Övergivna tåget från 1941 renoverades till en lägenhet på 37 kvadrat

0
BackNext

1. Den lilla staden Essex i Montana, USA, såg ljust på framtiden 1939.


Dess läge vid bedårande Glacier nationalpark förväntades ge staden betydande turisminkomster över åren.
Det amerikanska järnvägsbolaget Great Northern Railway byggde en tågknut vid staden och ett stort hotell byggdes för att svälja alla turister. När hotellet Izaak Walton Inn slog upp portarna beskrevs det stora och påkostade skrytbygget som ”modernt in i minsta detalj”. Men hotellet blev ingen framgångssaga till en början.

Då USA trädde in i andra världskriget lades mycket på is, bland annat planerna på en ny entré till nationalparken i närheten av Essex. Därmed fick staden svårare att locka turister. Men det stora hotellet i den lilla staden kämpade på.

Dess populära och varmhjärtade personal, kombinerat med och mysiga rum lyckades så småningom ändå locka skid- och naturintresserade som sökte en lugn tillflyktsort. Spolar vi fram bandet till 2015 kan vi se att hotellet har fortsatt på den inslagna vägen.

Eller vad sägs om den här kreativa lösningen med tågvagnar! Jag hade verkligen kunnat tänka mig att spendera flera nätter här!

BackNext

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY